A dal, amit mindenki szeret

2010.10.17. 08:16

Ki ne ismerné a kék gatyás, piros sapkás gombaszedő, sárkányölő olasz vízvezetékszerelőt, Mariot? A valaha készült egyik legkedvesebb (és leg addiktívabb) játék zenéje már-már legendássá nőtte ki magát. Meggyőződésem, hogy ez a 8bit-es dallam az emberiség pusztulása után is tovább fog élni. Halgassuk meg az eredeti változatot, majd néhány feldolgozást a sokezerből.


Természetesen megannyi hangszeren lejátszották már ezt a nótát. Nézzük meg a zongorát.

Majd a személyes kedvencemet, az elektromos gitárt. (0:45-tól nagyon kreatív:D)


Evezzünk más vizekre. Nézzük meg, hogy mire képes az ember akár hangszer nélkül is! Ez a srác egy bravúros szájdobos produkcióban játssza el Super Mario zenéjét.

Ő pedig multitrack módszerrel dolgozik acapellában.


Most bemutatunk néhány egészen bizarr változatot is. Először ez az unatkozó diák játssza le nekünk a dallamot egy... vonalzóval!

Végy egy távirányítós autót, három szilveszteri bulira elég sört és egy parkolóházat. A végeredmény:

És végül...Van de Graaff generátorok Tesla tekercsek...?

A bejegyzés trackback címe:

https://power-on.blog.hu/api/trackback/id/tr282367258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_SPEEDER_ · http://www.gratispremium.info/?ref=221887 2010.10.17. 09:06:44

Hát a kedvenceim:elektromos gitár,rc autó,és a generátorok...nem semmi :D

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.10.17. 09:41:19

Azok nem Van de Graaf generátorok, hanem Tesla tekercsek... (FIZIKA ÓRA KÖVETKEZIK!) :D

A Tesla tekercsnél a rúdon ellentétes irányban forog 2 tekercs, így feltölti elektromosan a felső részt, ami akár 3-4 méter messzire is képes ellőni az ívet, ha van a környezetében leföldelt fém. Kvázi mini-villámok.

A Van de Graaff generátorban egy futószalaghoz hasonló szerkezet felviszi a pozitív protonokat a felső gömbbe, ami ettől pozitív lesz. Mivel fent lerakta a protonokat, így lefelé negatív elektronok mennek, amik így negatív töltésűvé változtatják a környezetet. Kisülésre nem képes, mert kis mértékű áramot gerjeszt. Ha mellé állsz, kellemesen bizsergető lesz. Ha hozzáérsz... hát próbáld ki! ;) (lobogni fog a hajad és "feláll a szőr a hátadon" :D) Veszélytelen, hozzáéréskor nagyon gyenge, 1-2mm hosszú kisülések keletkezhetnek, meg sem érzed... viszont ha fogod, akkor a pozitív protonok téged is körül fognak venni, a benned lévő víz felerősítheti, így ha egy haverhoz hozzáérsz... na az fájni fog neki! :D Lehet szívatni! :D

Hát igen, 2-es vagyok fizikából... de azért elektronika szakon tud ezt-azt az ember! :D

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.10.17. 11:46:09

@Szlavi: Óhh köszönöm Szlav mester! :D De mostmár a Megan-höz írt kommentemet is tudomásul vehetnéd... :D

Szlavi · http://power-on.blog.hu/ 2010.10.17. 14:50:40

@Millenotti: Tudomásul vettem, válaszoltam is:D
süti beállítások módosítása