Rólunk

2010.07.02. 00:00

Előzmények

Az egész 2006-ban kezdődött, amikor még mindenki más néven és más honlapon volt ismert. Ekkor még Borsesz, egy másik azonosítóval létrehozta a Játékszerver nevezetű honlapot, ami a Gportálon vált ismerté. Egy ideig mind szép és jó volt, ámbár hamar bele lehetett unni. A honlap be is zárta a kapuit egy kis időre…

Később egy másik „sorozat” kezdett kibontakozni, Fatal-Games néven. Ez egy rossz játékokat bemutató dolog lett volna, ámbár a sok negatív visszajelzés után az is hamar megszűnt. Szerencsére viszont nem adta fel senki…

 

A Good-Games időszak

2009. Május 8-án jött létre a Good-Games, hír és videó blogja. Elenite még játékhíreket tettünk közzé, amik nem igazán voltak olvasottak, így kellett az újítás. Ekkor jött az ötlet, hogy újra belevágjunk a videókészítésbe. Nem sokkal később elkészültek az első videók is, amiket a Rossz Pc Juniorokon is publikáltunk. A sok pozitív visszajelzés miatt, egyre több lett a bloglátogató, így sokat kellett frissíteni az oldaldesign-t is.

Mikor már kezdett jobban beindulni a dolog, kellett egy második tag is a bloghoz. Ő volt Sindare, a Blog helyettes és Adminisztrátor. Ezután, sorban kaptunk visszajelzéseket, hogy kellene valami friss a blogon belül. Gondolkoztunk is rajta mi kellene még nekünk, és ekkor jött az ötlet: Legyenek írásos tesztek is!
Már elég régóta követtük figyelemmel Isty munkáját és tevékenységeit, az ő saját blogján. Kifejezetten jó teszteket írt, ezért kértük meg egy e-mail formájában, nem e akarna csatlakozni hozzánk. Kérdésünkre igent mondott aminek, roppantul örültünk. Ezek után írásos tesztek is publikálva lettek a blogon.

Lassan teltek az idők, amikor is kaptunk egy e-mail-t, egy Eddie nevezetű személytől, hogy szeretne csatlakozni hozzánk. A videói alapján, felvettük a csapatba, és ő neki köszönhetjük az új posztunkat, a Kritikákat. Ámbár 2 hónap telt el, és semmi újat nem kaptunk Eddie-től. Ezért sajnos meg kellett válnunk tőle, így maradt egy üres hely, a Kritikus poszthoz.

And1 (később Soap) már elég rég óta publikálta a videóit, egy PSP and PC nevű blogon. Videói nekünk is felkeltette az érdeklődésünket, így őt is meghívtuk hozzánk. El is fogadta a felkérést, és csatlakozott hozzánk, mint kritikus. Ő neki is számos új ötlet pattant ki a fejéből, amikből párat még a mai napon is használunk.

Ezután felmerült az a probléma, amire számítani lehetett volna, ámbár nem vettük figyelembe. Az időhiány. Mivel közeledett az iskola, ezért sokan nem értek rá a bloggal foglalkozni. Ezért kellett tartani egy tagfelvételt. Sokan jelentkeztek, de csak 3-man feleltek volna meg. Mégiscsak egy embert tudtunk felvenni, Herold-ot. Ő nem vállalta el a kritikusi posztot, ezért egy „Videóteszt” posztot nyitottunk meg, ami még csak kísérleti alapon futott.

Teltek a napok, és a hetek. Egy másik tagfelvételre jelentkező ember nagyon szeretett volna bejutni hozzánk. Ő Erevis, aki ugyancsak tehetséges videós volt, a Kritikum Team nevezetű blogján. Gondolkodtunk, nem e kellene őt is felvenni hozzánk. Megszületett a döntés, és így már 6-an voltunk a GG team-ben.

Sok idő telt el, mikor is Herold csak egy videót tudott publikálni a blogon. Sajnos nem volt ás választásunk, minthogy ő tőle is megváljunk. Egy rövidebb időszakban, egészen pontosan az újévig, minden rendezetten és szépen haladt. Januártól kezdve viszont a blog, már nem volt annyira frissülő állapotban, mint szokott. Mindenki elfoglalt volt.

Ekkor jött a képbe Benyo, aki már tesztel bizonyította, hogy a Good-Games-ben a helye. Azonnal fel is vettük, így már egy bemutatós, két kritikus, és két tesztelő volt a csapatban. Minden jól kezdett alakulni, addig amíg Isty otthagyta a GG-t, hogy belekezdjen egy online újság írásába. Így hát kellett egy új tesztíró.

Tagfelvételt nem tartottunk, hanem az interneten böngésztünk, új tesztírót keresve. Találtunk is egy párat, ámbár csak egy volt olyan, akinek a tesztjei tényleg nagyon jók voltak. Ő Szlavi volt, aki saját blogján publikálta az Xbox-os tesztjeit. Meg is hívtuk a csapatba, és kisebb beszélgetés után beleegyezett.

Egyik nap úgy vettük észre, még így is elég kevesen vagyunk. Találnunk kellett egy hetedik tagot is, aki besegít majd a blogba. Egyik nap, a Myvip-et böngészve találtuk meg, a hiányzó láncszemet, a Good-Games első, és egyetlen lány tagját, Brigit, alias Alinar-t. Szívesen elfogadta az ajánlatunkat, és idővel belejött a blogolásba is.

Nem sokkal később váratlanul Benyo otthagyta a csapatot, személyes okok miatt. Üresedés keletkezett a csapatban.

Az ezt követő hetekben, nem igazán mentek úgy a dolgok ahogyan vártuk. Nagyon inaktív lett a blog, mert nem volt téma amiről írhattunk volna. Borsesz is már feladni készülte a videózást, ámbár jött egy ötlet; változtassunk a blogon.
Mivel már maga a 'Good-Games' cím lekorlátozott minket, ezért az volt az első hogy egy új címet találjunk ki. Ez nem volt más mint a Power-ON.

 

A Power-ON időszak

Nem sok idő kellett, mire beindítottuk teljes egészében a blogot. Próbáltuk visszaadni a már megszokott Good-Games stílust, ami talán sikerült is.

A Power-ON új tagokat is toborzott a csapatba. Az első Invader volt, aki már Szlavi mellett bebizonyította, hogy ő is képes remekműveket írni. Nem volt kérdéses, hogy azonnal felvegyük, és így betöltötte, a Benyo után hátrahagyott űrt.

A csapat újra tagfelvételt tartott. A sok jelentkezőből végül két embert sikerült próbaidőre felvenni. Sajnos az egyik lelkes videóstól meg kellett válnunk, ámbár Gamerkiszi-t, vagy ahogy mai is hívják, Spark-ot sikerült a csapatba "toboroznunk".

És hogy mit hoz a jövő? Meglátjuk…
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://power-on.blog.hu/api/trackback/id/tr552126183
süti beállítások módosítása