Online játék esetén szerintem már mindenki találkozott csalókkal. Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor valaki belövi a wallhacket, vagy az aimbotot és ledarálja a többieket. A legelterjettebb csalások közé tartozik a WH, amivel másokat a falakon keresztül is meg lehet látni, az aimbot, amivel a célkereszt automatikusan az ellenfél fejére ugrik, a norecoil, amivel a fegyverünk nem ránt fel és még sorolhatnám. Ebben a posztban megismerkedhettek a legújabb elvetemült hardveres csalásokkal.

Nagyon megkönnyebbültem amikor szembesültem vele, hogy konzolokon ilyen nem fordulhat elő. Szerencsére minden hasonlótól védve vagyunk az Xbox vagy a Playstation rendszerén, de itt vannak a legújabb szemétségek, a lag-switch és a különböző custom kontrollerek.


A lag-switch egy elég szemét kis eszköz. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a készüléket beközjük a konzolunkba, az internetkábel és a gép közé, mintegy hidat alkotva a kettő közt. A készüléken van egy gomb, amit megnyomva pár másodpercre blokkolódik az adatforgalom konzolunk és a netkábel között (éppen addig, hogy ne dobjon le a szerver), ezzel mesterségesen laggot idézünk elő. Mi történik ilyenkor? Képernyőnkön mindenki mozdulatlanná merevedik, ilyenkor nyugodtan odamehetünk és kivetelezhetjük a fejlövést. A rendszer természetesen a visszakapcsolódás után érzékeli, hogy mi eltaláltuk a célpontot, így megkapjuk a killt. Ilyennel Gears of War közben találkoztam.


 Ezután jönnek a moddolt kontrollerek. Több fajtájuk van, mégis a "legnépszerűbb" a burst fire/ rapid fire mod a gamepadon. Ennek a lényege, hogy egy teljesen új gombot készítenek a kontrollerre, ami szintén lövőgombként szolgál, csak valami spéci módon vagy automata lesz az, vagy hármas sorozatokban fog tüzelni. Ilyennel párszor már találkoztam Call of Duty-t játszva.

 


Természetesen más, sokkal elvetemültebb sufnituningot is találtam az interneten, példának okáért a itt a Deep Note szenzor, amit a televízió elé állítva használhatunk, szenzorja leérzékeli a beérkező hangjegyeket, így a masina automatikusan lejátssza a Guitar Hero-s számokat. 


Kommentekben várom a válaszokat, hogy szerintetek mégis mi értelme van az ilyesféle csalásnak, és hogy hogyan lehet olyan elvetemült az ember, hogy drága zsozsót csenget ki egy kis tuningért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://power-on.blog.hu/api/trackback/id/tr802205377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haveeer 2010.08.07. 13:37:09

Nekem az a véleményem erről,hogy cs-ben vagy call of duty-ban,hogy ezzel menőznek,hogy ennyit öltél éss? Semmi értelme,nem érsz el vele semmit.Szerintem ez az egész csalás dolog egy nagy fa**ág.Kár,hogy kitalálta ezt vaalmi majom.

[SPARK] 2010.08.07. 13:56:07

Ngayon jó és érdekes cikk volt!
Sajnos sosem értettem multiban mi értelme a cheat-nek úgyhogy....

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.08.07. 13:58:57

Bevezetőhöz: Az aim nem feltétlen fejre húz, a privát aimokon be lehet állítani a testrészt.

Lag Switch-hez hasonló micsodát használhatsz CoD-ban is. Nem pont ez a lényege, de hasonló. Ott csak egy pillanatra állít meg, szóval ilyenre nem jó, de ha átmész egy nyílt terepen, akkor belaggoltatod magad és nehezebben kapnak le. A gomb pedig az F12, alias képernyőmentés. :D A képernyőmentéstől laggol be a game. XD De nem nálam, mindenkinél! :D

Rapid Fire: PC-re egy "klikkelő" nevű micsoda van kitalálva, ami félautomatáknál (M1 Garand, Gewehr 43, stb) és pisztolyoknál használható. Általában az egér görgő gombjához van hozzárendelve, szóval amikor pl. Garand-dal vagy és nyomod hosszan a görgőt, akkor az úgy viselkedik, mintha te géppisztoly lövésének sebességével nyomkodnád az egeret, és úgy lősz vele, mint egy gépfegyverrel...

Az utolsó no comment...

Rowlend · http://rowlend.blog.hu 2010.08.07. 17:09:20

@GaMeRkIsZi: Pedig tök egyszerű.Sokan azt hiszik hogy, azért használnak ilyen programokat mivel akkor majd jó játékosnak látszanak de nem! Lényege hogy, a másikat ügyesen lehet ezzel idegesíteni amin ő jól szórakozik.

Isty01 · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2010.08.07. 17:41:43

@Millenotti: Nem feltétlenül kell klikkelő, a görgőre rakod a lövést aztán lehet szórni:D

Amúgy tényleg jó cikk volt, kösz!

ARSENAL4EVER 2010.08.07. 20:38:25

@Gucs: Menjél versírónak, és akkor nem itt fogod "koptatni a tehetséged".

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.08.07. 21:16:18

@Gucs: Fenébe, nálam a gagyikat írod, itt meg a jókat? XD

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.08.07. 22:51:13

@Gucs: Nem káromkodsz, nem bannollak... egyszerű a képlet! :D

Erevis · http://erevis.posterous.com/ 2010.08.08. 01:04:55

@Gucs: A szabályzat értelmében:
Lenézés: Első alkalom: 1 nap | Második alkalom: 1 hét | Harmadik alkalom: örök
Itt mort arra célzok, hogy nem kell ilyen lekezelő módon oltani ARSENAL4EVER-t...
Mellesleg abbahagyhatnátok az offolást.

Egyébként én ilyesfajta cheatekkel eddig még nem találkoztam PS-en, de erre nem vetemednék. A hacker is egyszer szabányszerű játékos volt, akit biztos idegesítettek a hackerek, és most ő is azzá vált, hogy másokat idegesítsen.

ŁuckeY · http://wazzup.blog.hu/ 2010.08.08. 02:35:00

Amúgy a magyarok híresek a csalások környékén. Felmegyek mIRC-re, hogy keressek egy wart. Rám írnak, és kérdezik hogy from, mondom h Hungary, erre: "cheaters.. bb" kb. minden 3. warnál ez van.. :S

Másik példa: felmegyek német szerverre, beadok pár rántást, mindenki írja hogy nice, stb. Felmegyek magyar szerverre, fel se értem, még nézelődőben vagyok, erre már szapulják egymást.anyáznak, whznak, aimoznak... ááh.. magyar közösség egyenlő a ganéjjal...

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2010.08.08. 09:59:13

A modded controller nem egy új dolog, G3-al CoD4-be verhetetlen vagy vele full auto-n..

Gunny · http://gamesandmovies.blog.hu/ 2010.08.08. 17:41:21

Haveromnál láttam az aimbotot...nem tudom,hogy vagytok vele,de egy ideig nekem tök szórakoztató volt.Mindenkit fejbelőni.Fél óra után meguntam,ráadásul ki is csaptak a szerverről.
süti beállítások módosítása