Üdv, Invader lennék az új író. Annyit kell rólam tudni, hogy én is Szlavihoz hasonlóan Xbox 360-as teszteket írok, néha-néha megeshet, hogy a legjobb PS2-es címeket is leveszem a porosodó polcomról egy teszt erejéig. S persze a legfontosabb: nekem köszönhetitek Szlavot, hisz az én ötletem volt blogot nyitni vele. Ezzel most nem fényezni akartam magamat! A meghívást örömmel fogadtam el, remélem tetszeni fognak cikkeim! Üdv: Invader!

Jó szórakozást az első bejegyzésemhez!


 Habár eddig az évnek a fele ment le, mégis annyi sok jó- és rossz- játék jelent meg, amik mellett egyszerűen nem tudunk elmenni szó nélkül. Annyi emlék, melyekre szívesen visszagondolunk, röhögünk vagy épp sírunk rajtuk. Egyértelmű, hogy ez az év a játékokról szól, merthogy az összes fejlesztő nem merte kidobni a piacra játékait, hála a Modern Warfare 2-nek. Így az összes játékot a következő évre tették át. Összeszedtem hát az idei év első felének fontosabb tényezőit, melyeket nem szabad elfelejteni. Menjünk sorrendbe.

Január: épphogy átléptünk 2010-be, rögtön egy remek játék remek folytatását kaptuk meg. Ez nem más, mint az Army of Two: the 40th Days. Minden szempontból jobb mint az elődje, ugyanakkor jóval rövidebb is. Az a négy-öt órás történet bizony nagyon kevéske, a legtöbb helyen ezért húzták le a játékot. Hiába van három befejezése, míg így is alig több 7 óránál. Következő nagy durranás a várva várt Mass Effect folytatása. Szép pontokat kapott mindenütt, és bizony megérte rá várni. Szintén sikeresebb lett, mint az előd. De lássuk a híreket. Bejelentették a Dead Space második részét, egyre többet tudtunk meg a Battlefield: Bad Company 2-ről és a Splinter Cell: Convictionről, kaptunk egy előzetest az új Medal of Honoról, mely novemberben jön a Call of Duty 7 (azóta Black Ops alcímet viseli) mellett- komoly harc lesz! Láttunk mozgóképeket az új Prince of Persiáról, a HALO: Reach-ről és a már évek óta készülő Alan Wakeről.

 

Február: tele jó hírrel és játékkal! Megtudtuk, hogy a Lost Planet 2-ben irányíthatjuk a Gears of Warból ismert Marcust és Domot, illetve a Resident Evil szupergonoszát, Weskert. És ha már Resident Evil: bejelentették, hogy készül a Gold Edition, ami tartalmazni fogja a két DLC-t és plusz pályákat és embereket a Mercenaris játékmódhoz. Vészesen közeledett a Battlefield: Bad Company 2 és a Metro 2033, csak úgy szálltak az interneten a gameplay videók. Megtudtuk, hogy készül egy újabb Transformers játék a War for Cybertron, ezúttal nem a filmek alapján. A Fallout sorozat is új résszel bővül, mégpedig a New Vegas alcímmel, mely értelemszerűen a romos Las Vegasban játszódik. Megjelent végre a Bioshock 2, ami nem lett annyira jó, mint az első része, azért az embereknek nagyon bejött (én mondjuk nagyot csalódtam benne). Raptureban továbbra is a gonosz spliccerek uralják, ismét az Adamért harcolva. Főszereplőnk pedig egy Big Daddy, aki ugyan felveszi a kesztyűt bárki ellen, azért a Big Sisterek rendesen megizzasztják. Következő nagy játék a Dante's Inferno, azaz ahogy mások hívják, a God of War klón. Nem lett jobb, mint az ihlet adó, de szerencsére szórakoztatóra sikerült és legalább annyira brutális is. Dante szó szerint megjárta a poklot szerelme után. Szintén régóta várt játék, amely a PS3 egyik legnagyobb címe a Heavy Rain, ami sajnos PS3 exkluzív. Hatalmas siker lett, kiváló thriller története és fantasztikus játékmenete egy percre sem tette unalmassá, és tényleg hihetetlen a hangulata! 25.-én szintén egy nagy cím jött ki, méghozzá az Aliens versus Predator 3. része. Sokat vártunk tőle, igértek négy fős kooperatív túlélőmódot, kár, hogy feleannyira sem jó, mint a GoW 2 horda vagy a Halo: ODST firefight módjai. Rövid is volt- basszus, az Alien kampány alig volt több egy óránál!- a multiplayer pedig nagyon lassan talál játékosokat! Csalódtunk. De hála a jó istennek nem annyira, mint amennyire a Dark Voidban. Csúnya, nehézkes irányítás és még rövid is! Azért az AVP ahhoz képest, hogy nem lett olyan jó mint vártuk, viszonylag szép pontokat kapott a kritikusoktól. A Dark Void már nem.

 

Március: felejthetetlen hónap ez nekünk is és nektek gamereknek. Hírből akadt megint bőven, legérdekesebb talán a Codemasters legújjabb autós játéka, a F1 2010. A képek alapján a látvány elképesztő, leginkább a esőre gyúrtak rá a készítők. Volt még Test Drive Unlimited 2, ami nem egy mindennapi program lesz, leginkább MMO-ra hajaz, igaz itt fegyverek és erőszak nélkül. Láttuk még a UFC 2010 új bunyós játékát, szebb karakterekkel és realisztikusabb mozgással, meg persze nagyobb monoklikkal. A Take Two is bemutatta maga kis nyomozós játékát az L.A. Noire-t. 2005-ben kezdték el a fejlesztést, akkor kizárólag PS3-ra, szeptemberben viszont a Microsoft konzolján is nyomozhatunk a bűnözőkre. Nagy örömünkre szemügyre vehettük a konzolos Crysis 2-t is. Döbbenetesen néz ki mind a három gépen! Végre megjelent a Final Fantasy XIII- Xbox 360-on 3 DVD-n- is!. A nagy FF rajongók nem nagyon örültek a szinte teljesen lineáris játékmenetnek, ettől függetlenül így is szépen teljesített, egészen magas pontszámokat kapott mindenhol. Másik nagy durranás, ahogy sokan emlegették MW2 gyilkos, azaz a Battlefield: Bad Company 2! Az egyjátékos módja látványos volt, a többjátékos pedig megunhatatlan. Tovább fejlesztették az épületek rombolhatóságát, és persze megannyi vezethető járműbe is pattanhattunk. Szintén régóta várt játék, amely megint csak PS3-ra jött ki, a God of War 3, Kratos utolsó kalandja. Természetesen ez is a Sony gépének az egyik nagy címe lett, s van is miért. Sajnos még nem tudtam kipróbálni, csak hallom innen-onnan mekkora király is valójában. Újra találkozhatunk Rico-val a Just Cause 2-ben, újabb fegyverekkel, járgányokkal és mindez egy hatalmas szigeten. Jó játék lett, de valamiért nem voltak annyira elnézőek a kritikusok, igaz még így is jóval több pontot kapott mint a következő játékunk, ami nem más, mint.... Szereted a Prison Break-et? Én imádom, nagy rajongója vagyok a sorozatnak, a mai napig nézem mind a négy évadját. Nem volt kérdéses tehát, hogy beszerezzem a játékot. Kicsit furcsa volt nekem, hogy szinte alig vannak képek, trailerek, vagy bármiféle videó is még a megjelenés előtt. A Conspiracy főhőse egy kitalált figura, aki Scofield-ék tervére szeretne rájönni. A játékra erős túlzás azt mondani, hogy jó. Talán azok találnak benne kis élvezetet, akik éjjel-nappal a sorozatot nézik. Mint én. Igaz, hogy a játék eléggé gagyira sikerült, én mégis szeretem. És ami a legfontosabb: megszületett az XboxPit!

 

Április: hírből ismét van egy tucat, jó játékból kevés. Bemutatták a fegyverpornóként emlegetett Bodycount-ot, ami a nagy sikerű Black második része...lett volna, de nem az. Ez valami más, a készítő szerint- Stuart Black nem magáról nevezte el a játékot állítása szerint „a mai játékok unalmasak. Annyi az egész, hogy fedezékbe húzódol, az ellenség is, várod, hogy kidugja a fejét, majd a megfelelő pillanatban szétlövöd az arcát”. Nem lesz visszatöltődő élet, semmi fedezékharc vagy fejlődés. A True Crime a nagyon gyenge második rész után megint megpróbál valami újat mutatni. A hírek szerint ha kiváló nem is, de mindenképp hangulatos lesz. A Disney is valami újat szeretne letenni az asztalra, a Burnouthoz hasonlóan a verdák szanaszét törése lesz a cél. Nem is akárhogy, hiszen itt a pályát formáljuk át teljesen! Csak vigyázz, nehogy a fejedre essen egy irányítótorony! Márpedig a Split/Second tele lesz ilyen pillanatokkal! A Platinum a Bayonetta után valami mással kedveskednek nekünk, mégpedig a Vanquish nevezetű, TPS, Gears of Waros, jövőbelis játékkal. A Ubisoft folytatja a Ghost Recon sorozatát Future Soldier címmel. Akkor még csak egy élőszereplős trailert láthattunk, az E3-on pedig megleshetjük hogyan is fest. Megjelent az, amit a legjobban vártam a Splinter Cell: Conviction! Sam Fisher itt már nem a Third Echelon-nak dolgozik, hanem lánya gyilkosát keresi. Később persze kiderül, hogy mindent rosszul hitt. Ennél is sokat ígértek, akárcsak az AvP-nél, mondjuk itt be is tartották és a különféle játékmódok szórakoztatóak is voltak. Nekem kissé csalódás lett, hiányoztak a régi mozdulatok, meg úgy minden. Ez is jó, de valahogy nem az az igazi Splinter Cell. Másra számítottam. Legalább kaptunk kooperatív módot, amit szépen kifelejtettek a negyedik részből. Kevésbé várt, de végül ez is napvilágot látott, a Metro 2033. Kár, hogy egy erős közepesre tudott csak vizsgázni, pedig az ötletek jók voltak. 2033-ban Oroszország lakói a metró alagútjaiban érezhetik magukat biztonságban, hisz fent valamilyen fertőzött a levegő. A Lips is két résszel (?) gazdagodott, az egyik a Party Classics a másik pedig a '80-as évek legjobbjai a I Love the 80s. Az eddig csak Xbox 360-ra megjelent GTA két DLC-je kijött PS3-ra és PC-re is, szintén egy lemezen az Episodes from Liberty City címmel. PS3-ra kevés újdonság van, PC-n pedig vannak olyan kis apróságok, melyeket talán még álmunkban sem gondoltunk volna! Például az FPS mód! Nem éppen sikeres játék nem éppen sikeres folytatása a Dead to Rights: Retributiun is elkészült. Jack a kutyusával, Shadow-val rugdossa szét a bűnözők arcát Grant City-ben. Semmi emlékezetes pillanata, maximum az, hogy a kutyával is mehetünk néha-néha, akkor is generátorokat kell lehugyozni, meg gonoszok tökét kell kitépni a helyéről.

 

Május: Durva hónap, telis-tele csupa finomságokkal. Ezúttal már tényleg félni fogunk a F.E.AR. 3. részében, ezúttal a történetet akár ketten játszva. Egyik játékos Point Mannal fog nyomulni- akivel voltunk az első részben, meg az első kiegészítőben-, míg a másik player Paxton Fettelt, akit az első részben agyonlőttünk, mégis a mi oldalunkon áll, hogy megmentsük a világot Almától! Idén év végén jön a SAW 2, mondanom se kell mennyire várom! Eddig még nem sokat tudni róla, csak egy kis ízelítőt láttunk belőle, ahogy a 2. film elején kell kiszedni szemünk mögül a kulcsot. Ugyan ez lesz a játék első feladata. Év végén a nagy sikerű SIMS 3 már a mi kis konzoljainkon is elérhető lesz, amiről szintén még semmit sem tudni. A hónap híre: Bejelentették a Gears of War befejező epizódját! Négy fős kooperatív módja lesz, a szereplők láthatóan öregebbek, mint voltak, Dom arcán is már ott a nagy szakál, Cole elvesztette azt a maradék haját is, Marcus izmosabb lett, mint volt és most már Anya is fegyvert ragad a szemét Locustok ellen. Mindez a világ utolsó épp bolygóján, egy dzsungeles helyen. Legnagyobb ellenségeink mégsem a Locustok lesznek, hanem a nagy csápos szörnyek, akik felfalnak mindent és mindenkit, akik vagy amik az utukban van! Jöjjön hát a hónap egyik legnagyobb játéka, a már öt éve készülő, többször is újratervezett játék, az Alan Wake. A sztori rohadjó, a szabadon bejárható környezetet elfelejthetjük, ezt törölték a készítők, mert így állítólag nem tudják elmesélni a történetet. „Vissza a gyökerekhez!”, mondta a Ubisoft az új Prince of Persiával kapcsolatban, ami a filmel együtt jött ki. Sokat kell majd ugrálni, gondolkodni már kevesebbet, de még így is ez lett a sorozat egyik legjobb része! „A folytatás teljesen új lesz”, mondták a Capcomosok a Lost Planet 2-re. És milyen igazuk lett, teljesen más, mint az első része, sőt! A mentés fogalmát alig ismeri, az emberek totál hülyék, történet na az egyáltalán nincs, de sebaj, mi így is szeretjük a sok kis rejtett ökörségei miatt. Óriási csalódás lett a sorozat imádóinak! A másik legütősebb címe a Rockstar új játéka, a Red Dead Redemption. John Marston vadnyugati életét követhetjük végig. A western hangulatot egyik játék sem tudta így visszahozni, mint ez! Még betegebb, még élethűbb emberek, mint akármelyik GTA-ban! Rengeteg lehetőség, már-már alig akarsz továbbjutni a történetben! Fantasztikus játék! Két nem akármilyen autó versenyes játékot is kaptunk: az egyik a Split/Second, melyben a pályák áttervezése a cél menet közben. Hogy kell rendezni? Elég csak az előttünk lévő fejére robbantani egy hatalmas felhőkarcolót, vagy átrobbantani egy nagy gátat. Vagy ha már unjuk a versenyzést, akkor meneküljünk a kamionok elől! A másik nem semmi autós a Blur, amiben az ellenfelek szivatása a cél, mégpedig a Mario Karthoz hasonlóan: vannak felvehető cuccok, amikkel szétdarálhatjuk az előttünk lévőt. Jól hangzik, mi? Pedig nem egy nagyszám...S ha már verseny, nem maradhat ki a Tony Hawk gyilkos Skate 3 se! Ezúttal bandázhatunk az új városban, zsaruk nélkül. Még mindig nagyon állat a Hall of Meat játékmód!

Júniusban alig jelent meg pár játék, a híreket szintén hanyagolnám, mivel az idei E3-on mutattak be sok érdekességet. Év végén jön ennek a folytatása, addig is ezekkel a játékokkal bőven el lesztek. Július szerencsére nem lesz annyira érdekes hónap, viszont augusztusban fog jönni a Kane & Lynch 2, a Mafia 2 és a Dead Rising 2. Még csak az év fele ment le, máris annyi remek játékot kaptunk, mint tavaly karácsonykor. Addig még van hat hónap! Jó szórakozást a játékokhoz, az itt megemlítetteket kihagyni nagy hiba!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://power-on.blog.hu/api/trackback/id/tr752145425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erevis · http://erevis.posterous.com/ 2010.07.13. 12:39:11

Jó kis írás volt, meg kell hagyni.
Az tény, hogy a Dante's Inferno egy hatalmas nagy nyúlás, de a 360-as tábornak is kellett egy God of War-os hack'n slash, ahogy kell a PS3-as tábornak is egy Gears of War, amit a Quantum Theory-vel próbálnak betölteni.

Az F1 2010 az tényleg nagyon várós cím, szeretnék már végre normális körülmények között F1-ezni. Prison Break játék elsőre nem is tűnt olyan rossznak, de a túlzásba vitt lopakodás és a történetbe beerőszakolt lényegtelen karakter (aka főhős) miatt 10 perc után félre is tettem a játékot.

A Bodycount pedig szerintem 2010-ben úgy hülyeség, ahogy van. Már rég nem vágyok arra, hogy folyamatosan medikitekért szaladgáljak föl-alá, hogy legyen esélyem a túlélésre. Történet nélküli lebútított hentelés gépfegyverekkel nekem nem kell. Inkább MW2. A Vanquish nekem ennyi gameplay után sem tetszik, pedig a Platinum Games nem rak le rosszat az asztalra. A Future Soldier élőszereplős trailere nagyot ütött, már akkor biztos vételnek tituláltam. Az SC: Conviction pedig hiába volt jó, nagyon könnyen le tudtam tenni. Jött újabb játék már nem is tudom mi, de a Conviction-t ott raktam le végigjátszás nélkül a fenébe. Pont ugyanígy voltam a Metro 2033-al is, remélem a 2034 jobbra sikerül és epikusabbra. Az első trailerek alapján tetszett is a Dead to Rights: Retribution, de aztán már a gameplayek alatt kibújt a szög a zsákból: sivár, unalmas és közel sem realisztikus. Az Just Cause 2 sem az, de az legalább szerethető.

Az első Gears of War 3 trailert (Ashes to Ashes) tátott szájjal néztem végig, annyira epikus volt. A helyszínen meg csak a számat tudom húzni, nem értem miért egy dzsungel-bolygón folytatódik a kaland. Inkább vissza föld alá!
Az Alan Wake még a mai napig hidegen hagy, nem értem mi benne olyan hiperszuper.
A Split/Second nagyon nem könnyű, sokat fogunk rajta anyázni, de így belegondolva élvezhetőbb, mint a Blur. Valahogy a Blur a a kevés lehetősége miatt úgy érzem, hogy tartalmilag sokkal kisebb, mint a S/S.
A Kane & Lynch 2 és a Mafia 2 valójában nagyon várós cím és remélhetőleg egyiket sem halasztják el. Remélhetőleg.

Szlavi · http://power-on.blog.hu/ 2010.07.13. 14:18:26

@Erevis: Milyen dzsungel bolygó?:) Ha a screenshot vezetett félre, az a Lost Planet 2-ből van.

Egyébként szép kis összefoglalás, és ráébresztett, hogy annyi jó játékkal volt dolgom az utóbbi fél évben, el voltunk kényeztetve! Kár, hogy most egy ideig semmi komolyabb megjelenés. Ilyen szempontból várom az őszt!

SOAP 2010.07.14. 10:54:22

GRATULÁLOK!
Egy remek kis összefoglalót olvastam! ÉLMÉNY Volt! Így tovább!!!

Gunny · http://gamesandmovies.blog.hu/ 2010.07.15. 22:01:35

Érdekes,hogy az első Splinter Cell amivel játszottam,az a Conviction volt,és nagyon tetszett..Nem régen kipróbáltam a Double Agent-et is,de az nekem valahogy nem jött be.A Dark Void az viszont egy kupac sz..r.Az irányítás borzalmas,és kb. 3 óra játék után tanuljuk csak meg akkor meg azon kapjuk,magunkat,hogy a játékból már alig van...Pedig a játék alapötlete szerintem jó volt...csak hát elszarták.Továbbá nem szeretem az autós játékokat,de a Split/second valahogy nagyon bejött...Ilyen autós játákra vártam nagyon régóta.A dante's inderno demóját összetudom hasonlítani a Gow 3 demójával.Azt kell hogy mondjam,hogy szinte full ugyanaz az egész...Bár nekem a hack'n slash játékstílus nem jön be.Az egyetlen FPS ami érdekelt ebben az évben az a Metro 2033 volt...A BF bad company 2 nem vonz valahogy.A Metro 2033-mal viszont az a baj,hogy a Pc-m gyenge hozzá Ps3-ra meg nem adták(csókoltatom őket)...
süti beállítások módosítása